英語授業紹介ビデオ

The following video clips were taken from a normal 6th grade English lesson. The videos showcase how everyday conversation, grammar, and basic sentence structures are taught in the 5th and 6th grades. One full lesson was first filmed from beginning to end and the footage later edited.

これは、6年生の通常授業の様子です。5,6年生では、日常会話・文法・基礎的な文型を学習しています。その活動を編集したものをご紹介します。

Question Review Writing Practice Grammar Group Work
ビデオ
時間 3分45秒 3分54秒 3分42秒 1分27秒
サイズ 768×432 ピクセル
容量 64.2 MB 66.8 MB 63.5 MB 24.9 MB
形式 MP4 形式

お好みのビデオをクリックしてご覧ください。(クリックして表示するまで、しばらくお待ちください。)

「Question Review」というビデオ1は児童が日常の質問と答えを練習している。同時に先生が発音と読む練習を指導しているアプローチの風景です。
「Writing Practice」というビデオ2は児童がすでに学習した代名詞、形容詞、そうしてbe-動詞の復習をし、今回の授業の準備のために書くことを練習している画面です。
「Grammar」というビデオ3は児童がビデオ2にて復習した形容詞の比較級を勉強し始める風景です。
(例:They are tall -> Giraffes are taller than elephants.)
「Group Work」というビデオ4は児童が比較級を利用して班で練習する画面です。先生が児童に個別支援をしているシーンです。

A typical lesson uses voice and body rhythm to help students get used to and enjoy the language. Instruction is led by the foreign teacher. A Japanese teacher, however, is present at all times for student support. The lessons also make extensive use of a variety of technology in order to provide a rich visual presentation.

One particular strength of our program is the full-time and exclusive employment of two foreign teachers, coupled with the part-time support of a third. This results in numerous opportunities for the students to experience English beyond the classroom. More detailed information can be found on our homepage under “特色教育 -> 英語教育”.

暁小学校では、声と体を使って英語のリズムに慣れ、楽しく学んでいます。主に外国人教師が英語で授業を行い、日本語教師は、より理解できるよう児童のサポートを行います。また、ICTの機器を使用して視覚に訴え、より英語で考えられる授業を行っています。

常勤2人・非常勤1人の外国人教師が、授業以外や行事等、あらゆる場面で子ども達と触れ合う機会を持っています。

詳しい内容については、ホームページの “特色教育 -> 英語教育”で御覧いただきます。

学校紹介ビデオ ” ~人間力を育む あかつき小学校~ ”

暁小学校の学校紹介ビデオです。(平成29年度制作)
なお、ホームページでの公開にあたりオリジナルビデオを一部編集しております。

ビデオ
画像をクリックして再生